How To Learn IP Management

2 12 2007

If you wanna be a hacker You hve to know ’bout IP Management.

ipmanajemen.jpg

The way to calculate is: A basic question (Using subnet zeroes + subnet ones)

A basic question (Using subnet zeroes + subnet ones)

a. 10.1.1.52 / 28

1. What is the class IP of numbers?

Answer :Class A, untuk menentukan class dari sebuah alamat IP dapat kita lihat dari angka 8 bit pertamanya. Class A berada pada range 1 s.d.126 (127 reserved).

2. How many network bits are there?

Answer : 7 bitsClass A : Network id Host id 0xxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx —-7bits—- ——24bits——

3. How many host bits are there?

Answer : 24 bits

4. How many host bits for new network bit?

Answer :32 bit – 28 bit = 4 bit

5. How many available subnet?

Answer :

er.jpg

Available subnet = 220 = 1.048.576 subnet (using subnet zeroes + subnet ones)

6. How many available host?

Answer :Available host = 24 – 2 = 14 host

7. What is the subnet mask for the numbers?

Answer :255.255.255.240 ® 28

8. How many interval for each subnet?

Answer :Interval = 256 – 240 = 16

9. What is the subnet id for the numbers?

Answer : Subnet id : 10.1.1.0Broadcast id : 10.1.1.15 Subnet id : 10.1.1.48 / 28 ® subnet id for the numbersBroadcast id : 10.1.1.63 / 28 ® broadcast id for the numbers

10. What is the broadcast id for numbers?

Answer :10.1.1.63 / 28

11. What are the available hosts?

Answer :10.1.1.49 – 10.1.1.62

12. What are the available hosts for the second subnet?

Answer :10.1.1.65 – 10.1.1.78

13. Is it public IP address or private IP address?

Answer :Private IP address

14. Define the number ! (is it IP address? Network address? or broadcast address?)

Answer :IP Address

For further complete, download here: Download manajemen IP.doc and Download manajemen IP2.doc


Actions

Information

2 responses

2 01 2010
Andi Rustandi

saya mahasiswa semester pertama teknik informatika. mohon bantuan untuk pemecahan masalah yang saya hadapi. mirip dengan tabel IP Management di atas. hanya saja yang saya perlukan adalah rumus untuk menentukan alamat IP baru dari alamat IP yg sdh ada tetapi disesuaikan dengan jumlah host yg ada. terimakasih atas kesediaannya.

2 01 2010
Andi Rustandi

saya mahasiswa semester pertama teknik informatika. mohon bantuan untuk pemecahan masalah yang saya hadapi. mirip dengan tabel IP Management di atas. hanya saja yang saya perlukan adalah rumus untuk menentukan alamat IP baru dari alamat IP yg sdh ada tetapi disesuaikan dengan jumlah host yg ada. terimakasih banyak atas kesediaannya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: