SETTING MODEM ADSL D-LINK FOR PPPOE

16 02 2008

Setting modem/Router D-link:

1. Open Router/modem Menu by Typing IP Router (modem) at internet explorer or Mozilla, Typing 192.168.1.1. If failed, IP probably had changed. To viewed IP Router (modem), Please read my previous article ‘Setting modem ADSL Speedy untuk PPPoE” at this blog.

The display:

Username: admin

Password: admin

 

2. See Fig.1.

username: admin.

password: admin.

11.jpg

Figure.1

 

3. Follow the instructions below.

· Fig.2, Select Run Wizard

· Fig.3, Select Next

· Fig.4, password must be no changed

· Fig.5, Select Next

2.jpg

Figure.2

31.jpg

Figure.3

42.jpg

Figure.4

5.jpg

Figure.5

 

4. See Fig.6. and Fig.7.

Typing username.

If You use service provider of Speedy, so

Username: 111401100457@telkom.net

Password: xxxxx

You can call your provider to know VPI and VCI

Select Next

6.jpg

Figure.6

7.jpg

figure.7

 

5. See Fig.8 and Fig.9

Select Menu: WAN

Type VPI and VCI based on your city.

Select save and reboot

8.jpg

Figure.8

9.jpg

Figure.9

 

6. See Fig.10, 11 and 12.

Select Menu: LAN and type Ip Address and Subnet Mask like Fig.10.

Select Menu: DHCP and follow the instructions based on Fig.11.

10.jpg

Figure.10

111.jpg

Figure.11

12.jpg

Figure.12

 

(Indonesian Version)

 

SETTING MODEM ADSL

D-Link UNTUK PPPoE

 

 

 


Actions

Information

11 responses

30 11 2008
Risda br. Sihotang

Makasih info nya

28 02 2009
ImprintVision

okey thank you

14 03 2009
zain

kepengan tau nech gimana caranya setting modem saya merek dlink 520B agar bisa connectnya automatis lok komputer nyala modemnya gak pakai dial-dial lok model gitu lumayan ribet mas lama banget. baru bisa internetan

22 05 2009
cah mbloro

matatih inpona

21 07 2009
banggae

mohon petunjuk setting modem d-link 520B agar otomatis login internet.
atas bantuan dihaturkan trima kasih.
banggae.

24 07 2009
sapto

Mas mau nanya, saya pake modem Prolink trus kartunya XL kok ga bisa connet ya? apakah ada settingan khusus? mohon bantuannya,..terima kasih. (japri;sap2_mesin@yahoo.co.id)

7 09 2009
nugroho

Trus trang aku awam masalah jaringan. Aku baru aja pake speedy di rumah. kata teknisi, stiap kali mo nge-net harus dial dulu speedy-nya (dia dah buatkan shortcut-nya). rencananya aku mo pake laptop juga buat nge-net pake USB bawaan modem. bisa dibantu mas, cara settingnya?
Makasih sebelumnya….

18 09 2009
Rafet

can you tell me how to connect automatically with pppoe dsl write me code in notpade

28 09 2009
jopi

mas aku mau tanya gimana cara setting modem loopcomm?
mohon bantuan na ..
thx

16 03 2010
adiguna

Kalo untuk d-link 2452B gimana boss, Hehehehe

kirimin lewa email ya boss

31 03 2010
miftah

mas carananya setting modem D-Link DSL-520B ADSL2+ bagaimana ya mas, sampai bingung banget saya mas. tolong kirim ke e-mail saya y mas hihi.
makasih sebelumnya mas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: